Je kind brengen

Als je kind op het kinderdagverblijf (KDV) zit breng je hem of haar zelf naar ons toe. Zit je kind op onze buitenschoolse opvang (BSO), dan breng je hem of haar in de vakanties en op studiedagen zelf naar Kleinlab. Denk daarbij aan het volgende:

  • Breng je kind vóór 9:30 uur. Dan begint ons dagprogramma. Zo houden we voldoende tijd over voor onze activiteiten. Lukt dit niet, wacht dan tot na het gezamenlijke tafelmoment (de opstart van de dag) en breng je kind om 9:50 uur binnen. Dan kan een pedagogisch medewerker onverdeelde aandacht aan de groep schenken tijdens het tafelmoment, en is je kind toch nog op tijd voor de activiteit die om 10 uur start. Let op: als je zo laat komt heeft de pedagogisch medewerker geen tijd voor een overdracht, en kun je niet meer uitgebreid afscheid nemen van je kind.
  • Vanaf 9:15 uur richten de pedagogisch medewerkers hun aandacht op de aanwezige kinderen. Zij hebben dan geen tijd voor een uitgebreide overdracht of een praatje. Houd het afscheid dan graag kort.
  • Als je weet dat je kind moeite heeft met afscheid nemen, kom dan wat eerder, zodat je genoeg tijd hebt om rustig afscheid te nemen.
  • Blijf niet langer dan nodig is. Voor je eigen kind is het fijn dat je er nog bent, maar voor de andere kinderen is het onrustig als ouders in en uit blijven lopen en er een grote groep volwassenen op de groep aanwezig is.

Je kind ophalen

  • Je kunt je kind tot uiterlijk 18:30 uur bij Kleinlab ophalen.
  • Vanaf 18:15 uur starten de pedagogisch medewerkers met de afronding van de dag en hebben zij alleen tijd voor een korte overdracht.
  • De kinderen van de BSO hebben ook weleens activiteiten buiten de deur. Ze zijn dan uiterlijk om 17:45 uur terug op Kleinlab. Wil je je kind eerder ophalen, bel dan even dan eerst even of je kind alweer bij Kleinlab is: 020-3033009.

Afmelden

We vinden het heel belangrijk om te weten welke kinderen we op een bepaalde dag kunnen verwachten. Een kloppende presentielijst is cruciaal bij uitjes en activiteiten. Ook in het geval van een calamiteit moeten we altijd na kunnen gaan of de groep compleet is.

Afmelden KDV

  • Geef afmeldingen altijd door met via de app Konnect, met de knop Afmelden, niet via een bericht aan de groep, deze lezen we slechts sporadisch.

Afmelden BSO

Het levert onze rijders veel zorgen op als een kind op de ophaallijst staat maar niet (meer) op school is. Omdat het ons veel tijd kan kosten om te achterhalen waar een kind is, kunnen we hierdoor te laat bij een volgende school aankomen.

  • Geef afmeldingen altijd door met via de app Konnect, met de knop Afmelden, niet via een bericht aan de groep, deze lezen we slechts sporadisch.
  • Doe dit bij afmeldingen voor dezelfde dag graag ruim op tijd: op ma-di-do vóór 13:30 uur en op woe-vr vóór 11:30 uur. Daarna zijn onze rijders op pad.

Gemiste dagen inhalen

Afwezigheid door ziekte en vakantie kun je bij Kleinlab niet een-op-een inhalen (met uitzondering van de zomervakantie, zie hieronder). Mis je een dag vanwege een calamiteit (begrafenis, bezoek aan een medisch specialist et cetera), neem dan contact op met de planning. We bespreken dan per geval of en hoe we je tegemoet kunnen komen.

Kleinlab is elk jaar enkele dagen gesloten is voor eigen studiedagen (2 dagen per jaar) en de wintersluiting (tussen Kerst en Nieuwjaar, zie tijden). Gemiste opvang door deze sluitingen kun je wel een-op-een inhalen. Deze uren worden bij je tegoed opgeteld (zie hieronder).

Gemiste opvang door nationale feestdagen (Pasen, Pinksteren, Kerst et cetera) kun je niet inhalen.

In incidentele gevallen, met name als veel medewerkers plotseling tegelijk ziek worden, moeten we groepen sluiten. Opvang die je hierdoor mist kun je altijd een-op-een inhalen. Deze uren worden bij je tegoed opgeteld (zie hieronder).


Extra dagen en tegoed

Je kunt een gratis extra dag aanvragen via de app Konnect. We checken dan of er plaats is op de gewenste dag en antwoorden je zo snel mogelijk, ook via de app.
Heb je tegoed opgebouwd door gemiste opvang op studiedagen, tijdens de wintersluiting of een incidentele sluiting van de groep, dan kun je die uren gebruiken om een extra dag (deels of helemaal) mee te betalen. Ieder kind krijgt in 2025 daarnaast 1 dag (11 uur) tegoed cadeau om in te zetten voor extra opvang.

Heb je je tegoeddagen verzilverd en toch extra opvang nodig, dan kun een betaalde extra dag aanvragen. We geven deze extra uren door aan de Belastingdienst, zij nemen deze vervolgens mee in de jaarlijkse eindafrekening. Je ontvangt dus uiteindelijk ook over deze uren kinderopvangtoeslag.


Ruilen

Tijdens de officiële schoolvakanties kun je kosteloos dagen ruilen binnen dezelfde kalenderweek (ma – vr). Deze ruildagen kun je aanvragen via de app Konnect. Ruildagen die binnen dezelfde vakantieweek vallen, gaan niet af van je tegoed aan gratis extra dagen/ ruildagen.

Tijdens reguliere schoolweken kun je alleen ruildagen aanvragen in het geval van een calamiteit: begrafenis, bezoek aan een medisch specialist et cetera. Is er geen speciale reden, maar wil je toch een dag ruilen, dan kun je een betaalde ruildag aanvragen. Ruildagen kun je aanvragen via planning@kleinlab.nl.


Zomervakantieregeling

In de zes weken zomervakantie is het mogelijk de dagen die je kind mist vanwege jullie vakantie, in te halen in de weken dat hij of zij wel komt. We noemen dit ‘inhaaldagen’, en we maken er een aparte planning voor.

Ongeveer een maand vóór de zomervakantie maken we een zomervakantieplanning. In juni mailen we alle ouders met het verzoek de afwezigheid door te geven en de dagen waarop ze de gemiste dagen willen inhalen. We kunnen de inhaaldagen pas inplannen als we een goed beeld hebben van de afwezigheid.

Onze kindplanner maakt een indeling en mailt die aan alle ouders individueel. We houden rekening met broers en zussen in andere groepen, en proberen inhaaldagen zo eerlijk mogelijk te verdelen. We kunnen echter niet garanderen dat we alle gewenste inhaaldagen kunnen aanbieden; dat is afhankelijk van hoeveel ruimte er op de gewenste dagen is op de groep. We bieden de zomervakantieregeling als service aan; er kunnen geen rechten aan ontleend worden.

 

 

 

@